Pokrajinski odbor „Dveri“ Nemojmo brukati pretke, nemoj da nas se potomci stide

Odbor Srpskog pokreta „Dveri“ za AP Kosovo i Meotiju oglasio se povodom 24. marta, i godišnjnice NATO agresije na našu zemlju.  „Za nas Srbe koji smo rešeni da ostanemo i opstanemo na pradedovskim ognjištima, nikako ne može biti prihvatljivo ponašanje dosadašnjih vlasti kao i ove današnje. Sve one su sebi dozvolile, da uz posredovanje takozvane Međunarodne zajednice, bode bilo kakve pregovore oko rešavanja, navodnog statusa Kosova i Metohije. Čak i pregovori u Briselu, koje vodi aktuelna vlast, polako ali siguno, korak po korak, vode nas i predaju u takozvani pravni sistem Kosova“, upozoravju „Dveri“ u saopštenju medijima.  

Saopštenje za javnost Srpskog pokreta Dveri Odbora za AP KiM prenosimo u celosti:

U toku sedamdesetosmodnevnog bombardovanja NATO alijanse ubijeno je na hiljade nedužnih građana, vojnika i policajaca naše zemlje, pričinjena je ogromna materijalna šteta bombardovanjem privrednih subjekata, objekata od vitalnog značaja, koja se procenjuje na oko 100 milijardi dolara.

Nakon navodno postignutih sporazuma između predstavnika tzv. Međunarodne zajednice i naše zemlje (Ahtisari – Černomirdin – Milošević) vojnotehničkog sporazuma iz Kumanova između NATO alijanse i snaga bezbednosti naše zemlje i Rezolucijom 12 44 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija na prostoru Kosova i Metohije uspostavlja se UN administracija, a za zaštitu i bezbednost celokupnog stanovništva bivaju zadužene snage NATO-a kroz tzv. KFOR.

Nakon povlačenja naših snaga bezbenosti i dolaskom takozvanih međunarodnih bezbednostnih snaga KFOR-a, od strane albanskih eksremista i terorista uz prećutnu saglasnost , a neretko i kroz indirektnu i direktnu uključenost snaga KFOR-a kidnapovano je na stotinu Srba i nealbanaca (čija sudbina ni do današnjeg dana nije poznata), a iz svojih kuća, stanova, sela i gradova širom Kosova i Metohije proterano je više od 250.000 Srba o nealbanaca i istima je do današnjeg dana onemogućeno da se vrate na Kosovo i Metohiju.

Ovakvim dosadašnjim radom i ponašanjem UNMIK-a na Kosovu i Metohiji, kao i bezbednostnih snaga KFOR-a izvodi se zaključak da se radi o okupaciji Kosova i Metohije. a nikako da su isti dobili mandat da učestvuju u rešavanju problema i da se ne svrstavaju ni na čiju stranu.

I pored uspostavljanja takozvane misije EULEKS-a problemi se nisu rešavali, naprotv, svakodnevno su se nagomilavali, a njihovi predsatavnici su neretko istupali sa tezom kako su statusno neutralni, ali su delovanjem na terenu pokazali suprotno, svrstavajući se na albansku stranu, iako je Rezolucijom 12 44 SB UN-a status Kosova i Metohije odrđen.

Za nas Srbe koji smo rešeni da ostanemo i opstanemo na pradedovskim ognjištima nikako ne može biti prihvatljivo ponašanje dosadašnjih vlasti, tako i današe, koje su sebi dozvolile da uz posredovanje  Međunarodne zajednice vode bilo kakve pregovore oko rešavanja navodnog statusa Kosova i Metohije . Čak i pregovori u Briselu koje vodi aktuelna vlast, koja nas polako ali siguno, korak po korak, prevodi i predaje u takozvani pravni sistem Kosova.

S verom u Boga, i nadom u bolje sutra, draga braćo i sestre, ne dozvolimo da duhovno posrnemo, da ljudski i materijalno pokleknemo u podanišvo i poltronstvo zarad ličnih ili pjedinačnih političkih interesa.

Nemojmo brukati prektke, nemoj da nas se potomci stidezaključuje se na kraju saopštenja Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta „Dveri“