Најновија вест: Специјалне јединице Росу прекинуле састанак и ухапсиле Ђурића у КМ

Фото: ТВ МОСТ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић ухапшен је данас поподне у северном делу Косовске Митровице, када су снаге косовских специналних јединица РОСУ упале у салу где се одржавао састанак српских представника у оквиру унутрашњег дијалога о Косову. Током хапшења употребљен је и сузавац, а Ђурић је са лисицама на рукама приведен од стране Росу специјалаца.


Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и секретар председника Републике Србије Никола Селаковић стигли су у Косовску Митровицу где присуствују округлом столу у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији. Састанак је почео са четири сата закашњења због забране косовских власти да државна делегације Србије уђе на Косово и Метохију.

На самом почетку састанка, присутни су одали пошту свим жртвама нато агресије. Ђурић је у свом обраћању истакао да Косово никада неће бити независна држава.  Председник Српске листе Горан Ракић рекао је да су „Срби на Косову и Метохији увек знали да се изборе за своју слободу. Привременим институцијама у Приштини је поручио да не прете насиљем и применом силе.

„Ми одавде не идемо. Остајемо да стварамо и градимо за нова покољења“, поручио је Ракић.

Како је потрпедседник косовске владе и министар за повратак за заједнице, Далибор Јевтић саопштио остатак седнице је требало да буде затворен за јавост. Међутим, седница је изненада прекинута упадом специјалних снага косовске полиције Росу. Росу полицајци су са максама на главама упали у салу, прекинули састанак, и на изненађење присутних ученсика и новинара, са лисицама на рукама извела директора Канцеларије за КиМ из сале и одвезла га у непознатом правцу.