Српска листа напушта косовске институције

Фото скриншот РТС Youtube: КПС

После данашњих догађаја у северном делу Косовске Митровице, хапшења Марка Ђурића и напада специјалних јединица Косовске полицијена грађане и новинаре, саопштењем се огласила Српска листа, која поручује да напушта учешће у косовским институцијама.

Саопштење преносимо у целости:

Саопштење Српске листе

“Ово је тежак дан за Србе на Косову и Метохију у коме се најбоље видело лице приштинских институција. Брутално, са метком у цеви, уз шок бомбе и бесомучно ударање жена у мушкараца, нападнути су и пребијани легални и легитимни представници српског народа у покрајинским институцијама, министри, директори канцеларије, посланици, градоначелници.

Након оваквог злодела и демонстрирања силе, руководство Српске листе је одржало хитан састанак на коме смо усвојили иницијативу за напуштање Владе у Приштини. О овој одлуци ћемо обавестити председника Републике Србије Александра Вучића.

Дијалог у оваквим околностима, када се на голорук народ иде са метком у цеви, када се на реч иде кундацима и ђоновима чизама, док се врши институционално насиље над грађанима, нема никаквог смисла.

Председник Српске листе, Горан Ракић”

А.Ћ.