Поповић о безбедности са представницима италијанског КФОР-а

Председник општине Грачаница Срђан Поповић одржао је састанак са делегацијом КФОР-а коју је предводио италијански пуковик Данијел Бајат и разговарао о тренутној безбедносној ситуацији.

Поповић је разговарао о безбедноссти у општини Грачаница, после јучерашњих немилих догађаја у Косовској Митровици, као и о сарадњи са КФОР-ом.

Пуковнику Бајатију Поповић је пренео да јучерашњи упад Полиције Косова на састанку у Косовској Митровици, на којем се `разговарало о будућности Срба на Косову`, представља сраман чин.

Поповић је говорећи о хапшењу Марка Ђурић, казао да је таква акција према високом државнику неприхватљива и понижавајућа, да не доприноси нормализацији односа, те да се није смела десити.

Поповић, који је био сведок јучерашњих инцидената, казао је да су они узнемирили и грађане општине Грачаница, као и да је ситуација стабилна.

Пуковник Бајати у изјави Информативној служби општине Грачаница није коментарисао јучерашње догађаје у Косовској Митровици, истакавши да он прати ситуацију у 13 општина на централном делу Косова, међу којима је и општина Грачаница.

„Наравно да овакви догађаји могу имати некакве последице. Важна ствар је да је ситуација сада мирна и да нема инцидената. Ово је део политичког живота, морамо да се потрудимо да боље разумемо ситуацију и оставимо политичаре да разговарају“, казао је он.

Пуковник Бајата је истакао да је са председником Општине имао добар разговор, те да га је упознао са тренутном безбедносном и политичком ситуацијом, али и будућим општинским плановима.