СНФ: Oружјем на коалиционе партнере

И овом приликом потврђено је да су Бриселски споразум и његови резултати поражавајући за наше националне интетресе на КиМ. Нажалост, приштинске власти у Бриселском споразуму нашле су основ за своје криминално деловање, наовди Спрски национални форум у саопштењу медијима.

Сапштење СНФ-а преносимо у целости:
У  касним поподневним часовима 26. марта  дошло је до насилне и грубе интервенције специјалних снага косовске полиције у северном делу Косовске Митровице у којој је ухапшен директор владине Канцеларије за КиМ, господин Марко Ђурић. Више људи је повређено, међу којима и колациони партнер косовских власти (представници „Српске листе“) тзв. Републике Косова. Посебно осуђујемо спровођење везаног Марка Ђурића улицама Приштине, што је најиндиректније демонстрација намерног и осмишљеног понижавања државе Србије и српског народа.
СНФ са гнушањем осуђује овакво насиље од стране органа  „Републике Косова“, али и осуђује и индолентност ЕУЛЕКС-а и КФОР-а, и апелује на власти Србије да предузму све како до оваквих ситуација више не би долазило.
И овом приликом потврђено је да су Бриселски споразум и његови резултати поражавајући за наше националне интетресе на КиМ. Нажалост, приштинске власти у Бриселском споразуму нашле су основ за своје криминално деловање.
СНФ може само да се нада да ће разум са сваке стране превладати, и да ће се избећи ескалација насиља која би могла довести до неслућених последица. Скрећемо пажњу свим политичким и друштвеним чиниоцима у Србији да ситуацију на Косову и Метохији не користе за личну промоцију и доливање додатног уља на ватру, јер се све негативне последице преламају преко леђа најнезаштићенијих делова српског народа на КиМ, и чији положај се трансформише у положај талаца.
Српски народ на северу КиМ налази се у стању недоумице и вакуума који не зна како да превазиђе. Без обзира на политичке разлике Србе на КиМ трба да окупи политика одбране српског народа и државе Србије на КиМ.
У Грачаници, 26.03.2018.
Информативна служба СНФ