Екипе ученика из Грачанице и Доње Гуштерице најбоље у футсалу

Општинско такмичење у футсалу ученика Основних школа са подручја општина Приштина и Липљан одржано је данас на спорском комплексу у Грачаници, у организацији Савеза за школски спорт Приштина – Грачаница.

У категорији ученика виших разреда такмичило се укупно пет школа са територија општина Липљан и Приштина. Мушка и женска екипа Основне школа „Краљ Милутин“ из Грачанице, као и екипа дечака и девојчица Основне Школе „Цар Лазар“ из Горње Гуштерице постигли су најбоље резултате у футсалу.

“ За изузетну спремност, хтео бих да упутим похвале свим учесницима данашњег такмичења, коју су, очигледно је, преданим радом са својим наставницима усавршили на часовима Физичког васпитања и спортских секција у спортској дисциплини Футсалу”, рекао је председник Свеза за школски спорт Приштина – Грачаница Милко Чукарић.

Победничке екипе ускоро ће наступати на окрућном такмичењу у футсалу које ће бити одржано у Грачаници, саопштено је из Савеза за школски спорт који је јеидни овлашћени организатор такмичења ученика основних и средњих школа на простору Централног Косова и Метохије од стране Савеза за Школски Спорт Србије.

„Иако још увек немамо просторије за рад, трудимо се да уз помоћ штапа и канапа нешто организујемо када је спрот у питању, а успех се неда сакрити он је евидентан, види се на терену, имамо одличну децу, врхунске играче и они заслужују много боље и услове и више стандарде“, каже секретар Савеза за школски спорт Мирко Петковић.

Иван Миљковић