Српска листа: Харадинајев цинизам и неукус

Српска листа саопштава да је ниво цинизма и неукуса који је председник косовске владе Рамуш Харадинај показао коментаришући напад на српске политичке представнике, једнак интензитету насиља испољеног том приликом.

„У најмању је руку нељудски је шалити се на рачун човека којем су, ни кривом ни дужном, нанете тешке телесне повреде у злочиначком нападу на голоруке људе, окупљене у интересу демократског дијалога, мира и стабилности на Косову и Метохији”, наводи Српска листа у саопштењу.

Српска листа подсећа да су и зликовци и њихови налогодавци, врло добро знали ко се налазио у сали на коју је извршен препад. Наводе да је министар за пољопривреду, шумарство и рурални развој Ненад Рикало повређен, не зато што нису знали, већ управо зато што су знали о коме је реч.

„Тиме је Србима упућена порука: ако ово можемо да урадимо вашем министру, замислите шта можемо да урадимо вама. Не морамо да замислимо, јер знамо шта се све дешавало Србима на Косову и Метохији, и у Старом Грацку, и дечацима у Гораждевцу али и током 17. марта 2004. године, и кажамо вам да се не плашимо, јер наш народ не уступа пред тиранијом него јој стаје ногом за врат”, закључује се на крају саопштења листе Српска.