Из Ниша кући са две бронзане медаље

Чланови кик бокс клуба „Шакал“ из Лапљег Села, са првенства за централну Србију, које је одржано у Нишу, вратили су са две освојене медаље. Бронзом су се окитили Душан Ивановић у супер тешкој и Петар Станковић у јуниориској категорији.   

Кик бокс клуб „Шакал“ постоји три године, а његови чланови редовно учествују на свим домаћим, али и међународним такмичењима, каже тренер и оснивач клуба Слободан Станисављевић.

Такмичење у Нишу, приватна архива

„Само једном нам се догодило да се са неког од такмичења вратимо без освојене медаље“, поносно истиче Станисављевић и додаје да су такмичари на бројним турнирима до сада освојили близу 50 награда и признања.

Станисављевић наглашава да је на последњем првенству свих пет такмичара из „Шакала“ освојило по медаљу. Осим у кик боксу млади спортисти постижу значајне резултате и на међународним такмичењима у ММА борбама.

Чланови овог спортског клуба су више пута понели титулу вицешампиона Балкана и Србије, а диче се освојеном прошлогодишњом вицешампионском титулом у фул контакту.

Момци и девојке из спротског клуба Шакал тренирају свакодневно у више термина. Тренер Слободан Станисављевић  наводи да је задовољан постигнутим резултатима и да има огромену веру у своју екипу. Каже да неће стати све док сви момци и девојке из његовог клуба не буду овенчани златним одличјем.

Слободан са члановима „Шакала“, Фото: приватна архива

Најважније од свега је да будуће генерације правилно васпитавамо и развијамо, напомиње Станисављевић.

Каже да је најбољи рецепт за успех, рад, ред и дисциплина, уз пуно одрицања. Да ли ће се рецепт показати успешним и у Власотницу, где ће се за две недеље наставити првенство централне Србије, на коме ће се за клуб „Шакал“ борити Марко Ристић, Алекса Филиповић и Немања Вујовић, остаје да се види.

Иван Миљковић