Радикали захтевају да Београд хитно повуче потпис са Бриселског споразума и приступи ОДКБ

СРС у Скупштини Срибије

Народни посланик Српске радикалне странке Миљан Дамјановић позвао је данас власти у Србији да под хитно повуку потпис са Бриселског споразума и да отпочну преговоре о приступању Организацији уговора о колективној безбедности (ОДКБ), коју предводи Русија.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Дамјановић је рекао да је приступање ОДКБ неопходно јер су сви суседи Србије или већ у НАТО, или се спремају да постану чланице тог војног савеза.

Функционер Српске радикалне странке је оценио да би приступање ОДКБ за дуже време решило питање војне безбедности Србије.

Према његовим речима, ово је последња прилика и да премијер Ана Брнабић и председник Александар Вучић схвате да је потребно да се хитно повуче потпис Београда са Бриселског споразума.

Народни посланик СРС, Миљан Дамјановић

Дамјановић је додао да Бриселски споразум није правно обавезујући акт, већ политички, али да је и такав изазвао политичке последице, што Србија не сме да дозволи јер се ради о документу који није у складу с Уставом.

„Једино нормално решење је да Влада Србије по хитном поступку донесе одлуку да се повуче потпис са споразума. Уколико заиста није услов Немачке, САД и Велике Британије да Косово до краја априла добије столицу у УН, шта је онда проблем? Зашто се о теми Косова за ове две године ниједном није расправљало на пленуму?“, упитао је Дамјановић.

Он је додао да Српска радикална странка има информације о томе да ће Србија имати „страшне консеквенце уколико се до краја априла не одрекне политике седења на две столице.“