Поповић и Бертонцељи о сарадњи, подршци, дијалогу Београда и Приштне и о урбанизацији Грачанице

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са амбасадором Републике Словеније на Косову Бојаном Бертонцељијем, са којим је разговарао о тренутном стању општине. Разговор био консруктиван и конкретан, а говорило се о проблемима Срба из наше општине, успесима и изазовима и будућим развојним плановима, наглаио је Поповић.

„Веома је битна жеља да Амбасада Словеније учествује у неколико пројеката који су битни за општину Грачаница. Драго ми је што подржавају пројекат о урбанизацији Грачанице. Сарађиваћемо на још два прокјекта то је „Шилд“ фестивал и помоћ нашим пчеларима, Словенија има доста искуства на тим пољима“, појаснио је Поповић.

Поповић је амбасадору Словеније у Приштини нагласио да оснивање Заједнице српских општина није никаква претња, већ потреба.

„Ми само желимо да се спроведе оно што је зацртано и потписано у Бриселском споразуму“, навео је Поповић.

Амбасадор Словеније, Бојан Бертонцељи је истакао да му је драго што његова земља сарађује са општином Грачаница и подсетио да је став његове зеље по питању подршке дијалога Београда и Пиштине непромењен.

„ Ми подржавамо дијалог између Београда и Приштине као једини прави механизам који нема алтернативу и који нуди могуђност за бољи живот свих. Надам се да ћемо у скоријем периоду видети резлтате,“ закључио је Бертонцељи.

На састанку је истакнута снажна подршка Амбасаде Словеније у процесима развоја и јачању капацитета ове локалне самоуправе.

И.М.