Popović i Bertoncelji o saradnji, podršci, dijalogu Beograda i Prištne i o urbanizaciji Gračanice

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije na Kosovu Bojanom Bertonceljijem, sa kojim je razgovarao o trenutnom stanju opštine. Razgovor bio konsruktivan i konkretan, a govorilo se o problemima Srba iz naše opštine, uspesima i izazovima i budućim razvojnim planovima, naglaio je Popović.

„Veoma je bitna želja da Ambasada Slovenije učestvuje u nekoliko projekata koji su bitni za opštinu Gračanica. Drago mi je što podržavaju projekat o urbanizaciji Gračanice. Sarađivaćemo na još dva prokjekta to je „Šild“ festival i pomoć našim pčelarima, Slovenija ima dosta iskustva na tim poljima“, pojasnio je Popović.

Popović je ambasadoru Slovenije u Prištini naglasio da osnivanje Zajednice srpskih opština nije nikakva pretnja, već potreba.

„Mi samo želimo da se sprovede ono što je zacrtano i potpisano u Briselskom sporazumu“, naveo je Popović.

Ambasador Slovenije, Bojan Bertoncelji je istakao da mu je drago što njegova zemlja sarađuje sa opštinom Gračanica i podsetio da je stav njegove zelje po pitanju podrške dijaloga Beograda i Pištine nepromenjen.

„ Mi podržavamo dijalog između Beograda i Prištine kao jedini pravi mehanizam koji nema alternativu i koji nudi moguđnost za bolji život svih. Nadam se da ćemo u skorijem periodu videti rezltate,“ zaključio je Bertoncelji.

Na sastanku je istaknuta snažna podrška Ambasade Slovenije u procesima razvoja i jačanju kapaciteta ove lokalne samouprave.

I.M.