Козарев у Грачаници: Потребно нам је пуно јединство – народно, црквено и државно

„Верујемо у Васкрс снаге нашег јединства на Косову и Метохији, које је наше најсветије, најскупље, сабиралиште и место. Сви ми, држава Србија и званични Београд треба да смо, и јесмо једно, тако је било, тако остаје и тако ће бити“, рекао је заменик директора Кацеларије за Косово и Метохију Душан Козарев у Грачаници.

Козарев је присуствовао свечаној Васкршњој литуругији коју је у манастиру Грачаница са свештенством и монаштвом служио владика рашко-призренски Теодосије.

Душан Козарев пристуствује Васкршњој литургији у манастиру Грачаница, Фото: ГрачаницаОнлајн

Заменик директора Канцеларије за КиМ подсетио је „да нам долази период тешких искушења по питању Косова и Метохије и да нам је због тога потребна велика снага и пуно јединства, народног, државног и црквеног.

„Ту смо да поновимо, да смо као народ и као држава заинтересовани за мир, за хришћанске вредности, слободу и да пружамо руку према свима који желе нормалан разговор и конструктивни дијалог“, нагласио је Козарв.

Подсетивши да је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић на Васркс у Бањској, а да су сви његови сарадници широм Косова, како би на овај велики дан били са својим народом, Душан Козарев је додао:

„У нади да ће нам празник донети само лепе вести поздрављам вас традиционалним поздравом „Хтристос Воскресе – Ваистину Воскресе“.

Иван Миљковић