Radojević Zuevu: Bitno da prisustvo UNMIK-a ostane ne promenjeno

Zamenik ministra unutrašnjih poslova u ostavci Milan Radojević sastao se sa asistentom Generalnog Sekretara UN-a iz Ruske Federacije Aleksandrom Zuevim, koga je upoznao sa bezbednosnim izazovima po srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji. Zuev je asistent generalnog sekretara UN-a Antonia Gutereša za pitanja vladavine

Kako je saopštila Srpska lista, Radojević je Zueva upoznao sa pitanjima uzurpirane srpske imovine, napada na povratnike, problemima dobijanja kosovskih dokumenata i fizičke bezbednosti. Konstatovano je da su rezultati pravosudnih organa po pitanju uzurpirane imovine i napada na povratnike poražavajući što doprinosi dodatnom nepoverenju u kosovske institucije.

Predstavnici Srba u institucijama su odlučni da sve probleme rešavaju unutar sistema, kao i i u skladu sa dogovorima koje su Beograd i Priština postigli u Briselu.

„Stoga smo odlučni u nameri da se osnuje Zajednica srpskih opština, onako kako je to dogovoreno u Briselu, a Formiranje Zajednice će doprineti bezbednosti ne samo srpske zajednice, već i celokupnog Kosova”, rekao je Radojević.

On je takođe napomenuo uloga UN na Kosovu je jako važna stoga je bitno da prisustvo UNMIK-a ostane nepromenjeno.