Ракић поручио Коцијанчић да се нису стекли безбедни услови да мост на Ибру буде отворен

Инсистирање Маје Коцијанчић на отварању моста у Косовској Митровици, како каже „без одлагања“, није засновано ни на ономе што је договорено у Бриселу, нити на ваљаној процени ситуације на терену, оценио је председник Српске листе, Горан Ракић.

„Наглашавам, пре свега, да наша страна ради на имплементацији договореног, али да пуне примене споразума о мосту не може бити без примене дела спотазума о разграничењу у насељу Суви До”, рекао је Ракић.

Ракић, који је истовремено и градоначелник Северне Косовске Митровице, подсећа Мају Коцијанчић да је последњи пут, када је у Бриселу било речи о мосту представник ЕУ, као посредник у дијалогу, експлицитно рекао да ће питање моста и питање разграничења северне и јужне Косовске Митровице бити решавани заједно.

„Такође, посредник је био сагласан и са тиме да мост буде отворен када се две стране сагласе, а не када то затражи неко са стране“, подсетио је Ракић
Он је такође истакао да пресудну реч у процени безбедносних прилика, у вези са мостом има градоначелник северне Косовске Митровице, „ а то је, игром случаја, моја маленкост“, био је категоричан председник Српске листе.

„Ја у овоме тренутку не видим да су се стекле ни безбедносне нити било које друге претпосавке да мост буде отворен”, закључио је на крају Горан Ракић.