Rakić poručio Kocijančić da se nisu stekli bezbedni uslovi da most na Ibru bude otvoren

Insistiranje Maje Kocijančić na otvaranju mosta u Kosovskoj Mitrovici, kako kaže „bez odlaganja“, nije zasnovano ni na onome što je dogovoreno u Briselu, niti na valjanoj proceni situacije na terenu, ocenio je predsednik Srpske liste, Goran Rakić.

„Naglašavam, pre svega, da naša strana radi na implementaciji dogovorenog, ali da pune primene sporazuma o mostu ne može biti bez primene dela spotazuma o razgraničenju u naselju Suvi Do”, rekao je Rakić.

Rakić, koji je istovremeno i gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice, podseća Maju Kocijančić da je poslednji put, kada je u Briselu bilo reči o mostu predstavnik EU, kao posrednik u dijalogu, eksplicitno rekao da će pitanje mosta i pitanje razgraničenja severne i južne Kosovske Mitrovice biti rešavani zajedno.

„Takođe, posrednik je bio saglasan i sa time da most bude otvoren kada se dve strane saglase, a ne kada to zatraži neko sa strane“, podsetio je Rakić
On je takođe istakao da presudnu reč u proceni bezbednosnih prilika, u vezi sa mostom ima gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice, „ a to je, igrom slučaja, moja malenkost“, bio je kategoričan predsednik Srpske liste.

„Ja u ovome trenutku ne vidim da su se stekle ni bezbednosne niti bilo koje druge pretposavke da most bude otvoren”, zaključio je na kraju Goran Rakić.