Ekipa iz Doma zdravlja Donja Gušterica zasluženo do četvrtfinala turnira RTS-a

Ekipa Doma zdravlja „Donja Gušterica“ postigla je ogromni uspeh, plasiravši se u četvrtfinale memorijalnog turnira RTS-a „Igrajmo za 16“. Podršku na današnjim utakmicama pružio im je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Ekipa Doma zdravlja „Donja Gušterica“ je kao pobednik grupe „Gradovi“ predstavljala grad Niš i Kosovo i Metohiju. U današnjim baražnim utakmicama, najpre su savladali prošlogodišnje osvajače turnira, dok su u borbi za finale izgubili od ekipe „Vodovod“.

Sutra od 16 časova u SC Voždovac igraće za treće mesto na turniru, a protivink će im biti ekipa RTS-a. Kapiten ekipe, dr Saša Mladenović kaže da je više nego zadovoljan postignutim rezultatom.

„Ovo je ogroman uspeh za Kosovo, za opštinu Gračanica i Dom zdravlja koji predstavljamo. Na turniru je učestvovalo 350 ekipa, a mi smo među četiri najbolje. Uspeli smo zahvaljujući podršci koju smo imali. Smatram da smo opštnu Gračanica i celo Kosovo predstavili na najbolji mogući način“, rekao je Mladenović.

Posle više od dva i po meseca igre, brojnih odigranih kvalifikacionih utakmica, a pre svega međusobnog druženja zaposlenih i brojnih prijatelja RTS-a, Memorijal 2018. stigao je do same završnice.

Osim turnira u malom fudbalu, održavaju se i turniri u košarci, stonom tenisu, kuglanju. U nedelju, 15. aprila, od 15 časova i 30 minuta u SC Voždovac na Banjici sledi superfinale takmičenja na kome će se još jednom okupiti predstavnici svih sportova.