Делегација Српске листе у Бечу и Берлину

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Српска листа

Делегација Српске листе, на челу са председником Гораном Ракићем, започела је посету Бечу и Берлину, где ће са представницима Аустрије и Немачке, као и српском дијаспором, разговарати о евентуалним инвестицијама у места у којима живе Срби.

Поред Горана Ракића, у делгацији Српске листе која је отпочела посету Бечу и Берлинуа, налази се потпредседник Владе Косова у оставци Далибор Јевтић, градоначелник Штрпца Братислав Николић и шеф Парламентарне групе СЛ у Скупштини Косова, Саша Милосављевић, саопштено је из Информативне службе Српске листе.

Представници Српске листе ће се у Бечу састати са српском дијаспором у овом граду, са директором Аустријске агенције за развој, Мартином Ледолтером и шефом Канцеларије за Западни Балкан у Министарству спољних послова Аустрије, Томасом Милманом. Теме састанака су, осим актуелне политичке ситуације на Косову, могућности инвестиција у средине у којима живе Срби. Након Беча, делегација СЛ посетиће Берлин, где ће имати низ састанака са представницима Владе и Бундестага, као и са српском дијаспором у Немачкој.

Анђелка Ћуп