Delegacija Srpske liste u Beču i Berlinu

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Srpska lista

Delegacija Srpske liste, na čelu sa predsednikom Goranom Rakićem, započela je posetu Beču i Berlinu, gde će sa predstavnicima Austrije i Nemačke, kao i srpskom dijasporom, razgovarati o eventualnim investicijama u mesta u kojima žive Srbi.

Pored Gorana Rakića, u delgaciji Srpske liste koja je otpočela posetu Beču i Berlinua, nalazi se potpredsednik Vlade Kosova u ostavci Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić i šef Parlamentarne grupe SL u Skupštini Kosova, Saša Milosavljević, saopšteno je iz Informativne službe Srpske liste.

Predstavnici Srpske liste će se u Beču sastati sa srpskom dijasporom u ovom gradu, sa direktorom Austrijske agencije za razvoj, Martinom Ledolterom i šefom Kancelarije za Zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije, Tomasom Milmanom. Teme sastanaka su, osim aktuelne političke situacije na Kosovu, mogućnosti investicija u sredine u kojima žive Srbi. Nakon Beča, delegacija SL posetiće Berlin, gde će imati niz sastanaka sa predstavnicima Vlade i Bundestaga, kao i sa srpskom dijasporom u Nemačkoj.

Anđelka Ćup