Још једна бронза за „шакале“ из Лапљег Села

Марко Ристић, члан Клуба „Шакал“ из Лапљег Села, освојио је бронзану медаљу на Државном првенству Србије у кик боксу, које је данас завршено у Власотинцу, потврдио је за наш портал тренер Слободан Станисављевић.

Међу 300 учесника из читаве Србије, Марко се показао више него одличан и с поносом се враћа кући са бронзаним одличјем око врата.

„Имамо много разлога да будемо поносни на Марка“, наглашава његов тренер Слободан Станисављевић и додаје: – „Као прво, тренира тек годину дана, борио се у супер тешкој категорији, а по мојој процени, судије му нису биле баш наклоњене“, каже Станисављевић.

Шеснаестогодишњи Марко Ристић живи и тренира у Лапљем Селу и ученик је Електротехничке школе.

За чланове Клуба „Шакал„ из Лапљег Села нема паузе. Тек што су се, пре две недеље, са две бронзане медаље, вратили са првенства централне Србије, које је одржано у Нишу, стигла је и трећа, овога пута, са Државног првенства у кик боксу, које је одржано у Власотинцу. Подсећамо, тада су се бронзом окитили Душан Ивановић у супер тешкој и Петар Станковић у јуниориској категорији.

Са једног од турнир, Фото: приватна архива

Тренер и оснивач кик бокс клуба „Шакал“ Слободан Станисављевић је одлучио да се, после дуже паузе, врати у такмичарске воде.

Након среба, које је освојио на турниру у Краљеву у ММА категорији, Слободан већ 20. априла, заједно са Душаном Ивановићем, креће пут Инсбрука.

У овом граду, у западној Аустирји сваке године се одржава Светско првенство у борилачким вештинама, а Душан и Слободан ће бити једини представници Србије на том такмичењу.

„Очекују нас напорне борбе. Душан се бори у сениорској категорији К1 стилом, који је најјачи и најопаснији“, тврди тренер Станисављевић.

Душана очекује спаринг са противником из земље домаћина, док његовог тренера Слободана, у ММА категорији, очекају велики такмичарски изазови, борбе против репрезентативаца Немачке, Литваније, Швајцрске, Италије и Аустрије.

Пун борбеног духа, елана и спортске наде Станисвљевић каже:

„Да не верујемо у успех не би смо ни кретали на светско првенство!“

После бронзаних одличја, остаје нам да наше успешне борце држимо за реч, навијамо за њих и да се надамо како се ланац и традиција повратка кући са медаљом око врата, неће прекинути.

Иван Миљковић