Još jedna bronza za „šakale“ iz Lapljeg Sela

Marko Ristić, član Kluba „Šakal“ iz Lapljeg Sela, osvojio je bronzanu medalju na Državnom prvenstvu Srbije u kik boksu, koje je danas završeno u Vlasotincu, potvrdio je za naš portal trener Slobodan Stanisavljević.

Među 300 učesnika iz čitave Srbije, Marko se pokazao više nego odličan i s ponosom se vraća kući sa bronzanim odličjem oko vrata.

„Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na Marka“, naglašava njegov trener Slobodan Stanisavljević i dodaje: – „Kao prvo, trenira tek godinu dana, borio se u super teškoj kategoriji, a po mojoj proceni, sudije mu nisu bile baš naklonjene“, kaže Stanisavljević.

Šesnaestogodišnji Marko Ristić živi i trenira u Lapljem Selu i učenik je Elektrotehničke škole.

Za članove Kluba „Šakal„ iz Lapljeg Sela nema pauze. Tek što su se, pre dve nedelje, sa dve bronzane medalje, vratili sa prvenstva centralne Srbije, koje je održano u Nišu, stigla je i treća, ovoga puta, sa Državnog prvenstva u kik boksu, koje je održano u Vlasotincu. Podsećamo, tada su se bronzom okitili Dušan Ivanović u super teškoj i Petar Stanković u junioriskoj kategoriji.

Sa jednog od turnir, Foto: privatna arhiva

Trener i osnivač kik boks kluba „Šakal“ Slobodan Stanisavljević je odlučio da se, posle duže pauze, vrati u takmičarske vode.

Nakon sreba, koje je osvojio na turniru u Kraljevu u MMA kategoriji, Slobodan već 20. aprila, zajedno sa Dušanom Ivanovićem, kreće put Insbruka.

U ovom gradu, u zapadnoj Austirji svake godine se održava Svetsko prvenstvo u borilačkim veštinama, a Dušan i Slobodan će biti jedini predstavnici Srbije na tom takmičenju.

„Očekuju nas naporne borbe. Dušan se bori u seniorskoj kategoriji K1 stilom, koji je najjači i najopasniji“, tvrdi trener Stanisavljević.

Dušana očekuje sparing sa protivnikom iz zemlje domaćina, dok njegovog trenera Slobodana, u MMA kategoriji, očekaju veliki takmičarski izazovi, borbe protiv reprezentativaca Nemačke, Litvanije, Švajcrske, Italije i Austrije.

Pun borbenog duha, elana i sportske nade Stanisvljević kaže:

„Da ne verujemo u uspeh ne bi smo ni kretali na svetsko prvenstvo!“

Posle bronzanih odličja, ostaje nam da naše uspešne borce držimo za reč, navijamo za njih i da se nadamo kako se lanac i tradicija povratka kući sa medaljom oko vrata, neće prekinuti.

Ivan Miljković