Пројектом ПРК-5 у 10 општина на Косову предвиђена изградња 97 кућа за расељене

У општинама Пећ, Исток, Клина, Обилић, Косово Поље, Грачаница, Ново Брдо, Косовска Каменица, Штрпце и Ораховац биће изграђено 97 кућа за расељена лица. Њихова изградња одобрена је на Управном одбору Министарства за повракат и заједнице, што представља прву фазу пројката повратак и реинтеграција под називом  „ПРК 5/РРК 5“.

Састанку су присуствовали  и представници Канцеларије Европске уније на Косову, представници Међународне организације за миграције (ИОМ/МОМ), која ће уједно бити ангажована на спровођењу пројекта, као и представници УНХЦР-а, саопштено је из Министарства за повратак и заједнице Косова.

Генерални секретар Министарства за заједнице и повратак Ненад Стојчетовић је оценио да је пројекта „ПРК 5“  веома значајан. Он се уједно захвалио Канцеларији ЕУ на Косову на подршци коју она пружа у процесу повратка.

Стојчетовић је нагласио да ће Министарство за заједнице и повратак и потпредседник Владе и министар Далибор Јевтић, иако у техничком мандату, наставити да раде. још више. те да ће ових 97 кућа бити јак мотив, како би повратак расељених у 2018. био успешнији од повратка у претходној години.

И.М.