Delegacija Dveri na četvrtom Međunarodnom ekonomskom forumu na Krimu

Od 19-21. aprila na Jalti na Krimu biće održan 4. Međunarodni ekonomski forum na temu: „Budućnost sveta. Budućnost Rusijeˮ, uz prisustvo brojnih privrednih i političkih delegacija iz Evrope i sveta. Delegaciju iz Srbije predvodi predsednik Dveri Boško Obradović, a činiće je narodni poslanik mr Ivan Kostić, predsednik skupštinskog odbora za dijasporu i Srbe u regionu i Dragan Trifković, direktor Centra za geostrateške studije. 

„Delegacija Dveri koju ćemo činiti narodni poslanik Ivan Kostić i ja želi da iskoristi ovu priliku za političke susrete sa brojnim kolegama iz Rusije, ostatka Evrope i sveta, kao i za razgovore sa privrednicima o mogućnostima daljeg razvoja ekonomskih odnosa i sklapanju novih poslova. Ovo je veoma važan događaj u ovom trenutku velike antiruske propagande na Zapadu i tema koju sam dobio od organizatora da se obratim na Forumu sve govori – Mehanizmi prevazilaženja problema u odnosu EU-Rusija.“ – rekao je predsednik Dveri.

Po njegovim rečima EU nije isto što i Evropa, EU je kolonija SAD koja ratuje sa Rusijom u američkom interesu, a zapravo je pravi interes Evrope i Evropljana saradnja sa Rusijom, jer je Rusija sastavni deo Evrope u civilizacijskom, kulturnom i posebno ekonomskom smislu.
„Na Krimu će biti mnogi evropski političari novoga kova koji to isto misle i to je budućnost Evrope posle EU –  Evropa nacija i strateška saradnja sa Rusijomˮ, zaključio je Obradović.