Поповић обишао саниране путеве до пољоприврених имања у Горњој Гуштерици и Добротину

На захтев мештана Горње Гуштерице и Добротина санирани су путеви до пољопривредних имања и уклоњена дивља депонија. Како би се уверио у квалитет радова, ова места је обишао председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Поповић је прво обишао Горњу Гуштерицу, где је на захтев Локалног савета, раскрчен пут до пољопривредних имања у горњем делу села. Пут је био обрастао у шибље, грмље и дрвеће, па су мештани до својих имања долазили преко приватних поседа. Недавно је механизацијом пробијен пут у дужини од 300 метара чиме је мештанима омогућено лакше кретање и пролазак пољопривредне механизације за пролећне радове на тамошњим њивама.

У пратњи директора Одељења јавних служби Владице Трајковића, Поповић је обишао и Добротин где је такође саниран пут до пољопривредних имања и уклоњена дивља депонија на локацији познатој под називом „Рупе“.

Приликом недавног обиласка санираног пута до локалног гробља, мештани Добротина су од Поповића затражили насипање пута у делу где је дошло до проширења села изградњом нових кућа, а који такође служи за долазак до пољопривредних имања. Општина Грачаница испунила је захтев, па је насипан пут у дужини од 220 метара.

Како би трајно решили проблем са бацањем смећа, на овој локацији биће засађена пауловнија, коју ће у циљу заштите животне средине донирати власник расадника Гоџи бери бобица, Душко Гуџић из Добротина.

Поповић је приликом обиласка Горње Гуштерице и Добротина разговарао и са мештанима ова два села.