УНС: Утврдити идентитет особе која је данас физички и вербално насрнула на новинарке

Фото: РТС

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштије осуђују физички и вербални напад младића који је говорио албанским језиком на новинарке Радио Београда и портала Коссев.

УНС и ДНКиМ захтевају од надлежних органа да утврде идентитет особа које су данас физички и вербално насрнуле на новинарке у Бошњачкој Махали у Косовској Митровици и спроведу законом предвиђене мере.

Новинарке су пратиле посету директора Канцеларије за КИМ Марка Ђурића у Косовској Митровици када им је пришао младић, одгурнуо једну од новинараки и запретио да прекину снимања. О данашњем нападу постоји и видео запис који све јасно документује тако да УНС И ДНКиМ очекују од надлежних органа да овај случај процесуирају.

УНС и ДНКиМ подсећа и инистира да се идентификују и процесуирају полицајци који су током акције хапшења Марка Ђурића 26.марта 2018.године у Косовској Митровици претукли сниматеља РТС-а Владимира Милића напали и новинарку Вечерњих Новости Драгану Зечевић, уредницу листа Јединство Раду Комазец и уредницу портала Коссев Татјану Лазаревић.