UNS: Utvrditi identitet osobe koja je danas fizički i verbalno nasrnula na novinarke

Foto: RTS

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštije osuđuju fizički i verbalni napad mladića koji je govorio albanskim jezikom na novinarke Radio Beograda i portala Kossev.

UNS i DNKiM zahtevaju od nadležnih organa da utvrde identitet osoba koje su danas fizički i verbalno nasrnule na novinarke u Bošnjačkoj Mahali u Kosovskoj Mitrovici i sprovedu zakonom predviđene mere.

Novinarke su pratile posetu direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici kada im je prišao mladić, odgurnuo jednu od novinaraki i zapretio da prekinu snimanja. O današnjem napadu postoji i video zapis koji sve jasno dokumentuje tako da UNS I DNKiM očekuju od nadležnih organa da ovaj slučaj procesuiraju.

UNS i DNKiM podseća i inistira da se identifikuju i procesuiraju policajci koji su tokom akcije hapšenja Marka Đurića 26.marta 2018.godine u Kosovskoj Mitrovici pretukli snimatelja RTS-a Vladimira Milića napali i novinarku Večernjih Novosti Draganu Zečević, urednicu lista Jedinstvo Radu Komazec i urednicu portala Kossev Tatjanu Lazarević.