Ђурић: Бољи услови за Србе на Косову и Метохији

Фото: ТВ МОСТ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да је Влада Србије на последњој седници одобрила нови пакет помоћи и подршке за српски народ на КиМ, пре свега за стамбено збрињавање, за развој пољопривреде, за даљи развој бањско-туристичког и лечилишног комплекса у Бањској, са циљем да пошаље јасну поруку да српском народу на КиМ припада право на останак и опстанак .

Ђурић је најавио да ће у мају у Косовској Митровици бити одржан велики Бизнис форум на коме ће учествовати неке од највећих српских компанија , које ће бити охрабрене и подстакнуте финансијски и на сваки други начин од државе Србије да улажу у српске средине на КиМ.

Он је додао да „ће пакет који је  одобрен на Влади значи петоструко више издвајање за пољопривреду у српским срединама на КиМ, кроз  програме подстицаја за сточарство, ратарство и свему што може да допринесе одрживом економски опстанку на овим просторим“.

ЗСО: Најважнији циљ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да „смо непоколебани у борби за наше политичке циљеве од којих је ЗСО један од важних „.

„Када је реч о примени споразума јуче смо послали јасну поруку, ЕУ је 4. априла прогласила да тече рок од 4 месеца за израду статута , а један од кључних предуслова је да Приштина прилагоди првни оквир томе“, рекао је Ђурић.

„Видећемо да ли говоре истину, ми смо изразили скепсу и не верујем да политичка воља за то постоји, али ми ћемо наставити да радимо наш посао да се боримо са  овим људима да останемо и опстанемо на овим просторима као држава „, рекао је Ђурић током посете Косовској Митровици.

Фото: ТВ МОСТ
Посета Рајској Бањи и Пивари у Бањској

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је данас обишао и нову пивару у Бањској, за чију је изградњу, средства у износу од 25 милиона динара, обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

Ђурић  је  поручио „да му је јако драго што овде у Бањској може да види ,на месту где је била ледина пре мање од две године, да се  развија бањски и лечиллишни комплекс који ће постати седиште туризма и развоја овог краја“.

У Рајској Бањи на северу Косова прошле године су завршени отворени базени, ове године, како је најавио шеф Канцерларије за КиМ,  биће завршен и затворени део базена са савременим термалним купкама, са спољним и унутрашњим грејним базеном и комплексом сауна, овог лечилишта.

(Извор: ТВ МОСТ)