Đurić: Bolji uslovi za Srbe na Kosovu i Metohiji

Foto: TV MOST

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je Vlada Srbije na poslednjoj sednici odobrila novi paket pomoći i podrške za srpski narod na KiM, pre svega za stambeno zbrinjavanje, za razvoj poljoprivrede, za dalji razvoj banjsko-turističkog i lečilišnog kompleksa u Banjskoj, sa ciljem da pošalje jasnu poruku da srpskom narodu na KiM pripada pravo na ostanak i opstanak .

Đurić je najavio da će u maju u Kosovskoj Mitrovici biti održan veliki Biznis forum na kome će učestvovati neke od najvećih srpskih kompanija , koje će biti ohrabrene i podstaknute finansijski i na svaki drugi način od države Srbije da ulažu u srpske sredine na KiM.

On je dodao da „će paket koji je  odobren na Vladi znači petostruko više izdvajanje za poljoprivredu u srpskim sredinama na KiM, kroz  programe podsticaja za stočarstvo, ratarstvo i svemu što može da doprinese održivom ekonomski opstanku na ovim prostorim“.

ZSO: Najvažniji cilj

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da „smo nepokolebani u borbi za naše političke ciljeve od kojih je ZSO jedan od važnih „.

„Kada je reč o primeni sporazuma juče smo poslali jasnu poruku, EU je 4. aprila proglasila da teče rok od 4 meseca za izradu statuta , a jedan od ključnih preduslova je da Priština prilagodi prvni okvir tome“, rekao je Đurić.

„Videćemo da li govore istinu, mi smo izrazili skepsu i ne verujem da politička volja za to postoji, ali mi ćemo nastaviti da radimo naš posao da se borimo sa  ovim ljudima da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima kao država „, rekao je Đurić tokom posete Kosovskoj Mitrovici.

Foto: TV MOST
Poseta Rajskoj Banji i Pivari u Banjskoj

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je danas obišao i novu pivaru u Banjskoj, za čiju je izgradnju, sredstva u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić  je  poručio „da mu je jako drago što ovde u Banjskoj može da vidi ,na mestu gde je bila ledina pre manje od dve godine, da se  razvija banjski i lečillišni kompleks koji će postati sedište turizma i razvoja ovog kraja“.

U Rajskoj Banji na severu Kosova prošle godine su završeni otvoreni bazeni, ove godine, kako je najavio šef Kancerlarije za KiM,  biće završen i zatvoreni deo bazena sa savremenim termalnim kupkama, sa spoljnim i unutrašnjim grejnim bazenom i kompleksom sauna, ovog lečilišta.

(Izvor: TV MOST)