Плакатима и флајерима подсећамо се на Дан планете Земље

У свим основним школама на територији општине Грачаница данас су, поводом 22. априла, Дана планете Земље, подељени флајери и излепљени плакати, у циљу обавештавања ученика, о томе колико је важно водити бригу о заштити животне средине.

Међународни дан планете Земље се обележава 22. априла и има за циљ да се подигне ниво еколошке свести, али и мотивишу деца, како би се укључила у борбу за очување наше планете.

Из Одељења инспекције Општине Грачаница наглашавају да је акција спроведена у циљу очувања планете Земље, како бисмо је учинили бољом и лепшом за будуће генерације.

„Планирамо да овакве активности спроводимо чешће како би нашој деци ставили до знања колико је важно да живе у еколошки здрвој и чистој животној средини“ навео је Милош Аритоновић.

Дан планете Земље увек подсети  у каквом се стању налазе и природа и земља на којој живимо, али и на важност заштите животне средине, поручили су из Одељења инспекције општине Грачаница.

„Многи од нас заборављају да брину о планети на којој живимо, мењамо је а да тога, углавном нисмо ни свесни. Све оно лоше што урадимо нашем окружњу, највише утиче на наше животе“, подсетила је општински инспектор за заштиту животне средине, Александра Блануша.

У основној школи „Миладин Митић“у Лапљем Селу, Међународни дан планете Земље обележен је садњом украсног багрема.

И.М.