Plakatima i flajerima podsećamo se na Dan planete Zemlje

U svim osnovnim školama na teritoriji opštine Gračanica danas su, povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, podeljeni flajeri i izlepljeni plakati, u cilju obaveštavanja učenika, o tome koliko je važno voditi brigu o zaštiti životne sredine.

Međunarodni dan planete Zemlje se obeležava 22. aprila i ima za cilj da se podigne nivo ekološke svesti, ali i motivišu deca, kako bi se uključila u borbu za očuvanje naše planete.

Iz Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica naglašavaju da je akcija sprovedena u cilju očuvanja planete Zemlje, kako bismo je učinili boljom i lepšom za buduće generacije.

„Planiramo da ovakve aktivnosti sprovodimo češće kako bi našoj deci stavili do znanja koliko je važno da žive u ekološki zdrvoj i čistoj životnoj sredini“ naveo je Miloš Aritonović.

Dan planete Zemlje uvek podseti  u kakvom se stanju nalaze i priroda i zemlja na kojoj živimo, ali i na važnost zaštite životne sredine, poručili su iz Odeljenja inspekcije opštine Gračanica.

„Mnogi od nas zaboravljaju da brinu o planeti na kojoj živimo, menjamo je a da toga, uglavnom nismo ni svesni. Sve ono loše što uradimo našem okružnju, najviše utiče na naše živote“, podsetila je opštinski inspektor za zaštitu životne sredine, Aleksandra Blanuša.

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“u Lapljem Selu, Međunarodni dan planete Zemlje obeležen je sadnjom ukrasnog bagrema.

I.M.