Поповић са локалним привредницима: Пласман производа највећи проблем

На иницијативу представника Асоцијације српских привредника из општине Грачаница, одржан је састанак са председником општине Срђаном Поповићем на коме се разговарало о могућностима унапређења привреде и производње.

Председник Поповић је после састанка рекао да је разговор представника власти са привредницима најбољи и директан начин за решавање проблема. Он је нагласио да ће се овакви састанци, убудуће одржавати чешће, са циљем ефикаснијег решавања потешкоћа у привређивању.

Члан Асоцијације привредника са централног Косова Саша Секулић каже да је највећи проблем српских привредника на Косову пласман производа на тржиште.

„Дошли смо да упознамо председника са каквим проблемима се сусрећемо и дефинишемо будуће планове. Генерално највећи проблем је пласирање производа, јер нам је албанско тржиште недоступно. Са председником Поповићем смо договорили да организујемо заједнички састанак са релевантним институцијама, како би пронашли неки модел за решење тог проблема“, појаснио је Секулић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је истакао да привредници од локалне самоурпаве могу очекивати сву потребну помоћ и подршку.

И.М.