Sa Svetskog kupa u kik boksu, klub „Šakal“ vraća se sa srebrnom medaljom

Фото: Приватна архива

Kik bokseri kluba „Šakal“ iz Lapljeg Sela i ove godine učestvovali su na Svetskom kupu u kik boksu u Insbruku u Austriji. Pored dosadašnjih zapaženih učešća ovog kluba na brojnim takmičenjima u zemlji, kao i uspešnom predstavljanju u Austriji prošle godine, i ove godine članovi ovog kluba dolaze sa medaljom. Srebrnom, koju je osvojio Dušan Ivanović u super-teškoj kategoriji (do 120 kg).

Foto: Privatna arhova

Trener ovog kluba Slobodan Stanisavljević ispao je u četvrtfinalu u borbi sa protivnikom iz Poljske, dok je Dušan, iako je sve vreme vodio, u finalu pobeđen od strane domaćina. Kako saznajemo, nepravilnim udarcem domaćin ga je onesposobio za nastavak meča.

U svakom slučaju, uspeh je ostvaren i ovaj klub vraća se sa još jednom medaljom.

Nedavno su zabeležili uspešna gostovanja i u Vlasotincu i Nišu, na prvenstvu centralne Srbije.

Po rečima Slobodana Stanisavljevića, takmičenja će biti još, a svi članovi kluba maksimalno su angažovani na treninzima.

Na veliko takmičenje u Austriji nije bilo mogućnosti da pođe više takmičara iz jednostavnog razloga. Neophodna su i velika finansijska sredstva. Stanisavljević izražava zahvalnost i svima onima koji su pomogli da odu u Austriju.  Jedan od pokrovitelja bila je i opština Gračanica.

(Izvor: portal Realno Kosovo)