Ђурић поводом Дана студената: Универзитет од стратешког значаја за Србе на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је данас студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици њихов дан, 23. април, пожелевши им да остану чувари српског идентитета и институционалног присуства Србије на Косову и Метохији, али и гарант будућности српског народа на тим просторима.

„Ваш универзитет остаће у оквиру образовног система Србије, јер за наш народ на Косову и Метохији то је питање од стратешког значаја. Нека ваша младост, енергија и знање буду темељ боље и снажније националне грађевине, а ваша дела на понос овој и будућим генерацијама“, поручио је Ђурић у честитки.

Директор Ђурић је нагласио да студенти Приштинског универзитета у Влади Републике Србије и у Канцеларији за Косово и Метохију имају поузданог партнера, који ће дати све од себе да би се унапредили услови њиховог студирања, побољшао квалитет образовања и студентски стандард.

„На вама је студије искористите за стицање знања, нових идеја и интелектуалних достигнућа, како бисте у будућности помогли да ваше и наше Косово и Метохију водимо путем напретка и просперитета. Време у коме живимо је сложено и пуно изазова и искушења на које ћемо моћи да одговоримо у првом реду наоружани знањем, мудрошћу и вашом снагом и енергијом“, навео је Ђурић.