Грачаница: Одржана Окружна смотра рецитатора

Окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“ одржана је данас у Грачаници, традиционално педесети пут, у организацији Културно просветне заједнице Косова и Метохије. Троје најбољих путују на Републичку смотру рецитатора у Ваљеву.

Неда Милкић, ученица ОШ „Краљ Милутин“ из Грачанице, у категорији млађих узраста, Мила Михајловић из ОШ „Браћа Аксић“ из Липљана, у категорији старијих разреда и Никола Анђелковић из Грађевинско саобраћајне школе, биће преставници са централног Косова који ће се, међу такмирачрима који долазе из педесет округа Србије, борити за најбољи пласман у казивању стихова.

„За нас је увек нови подстицај и изазов за нова прегнућа, у масовној култури, да стваралаштво лепог казивања стихова деце и омладине представљимо у Ваљеву“, каже је организатор тамичења, председник КПЗ Косова и Метохије Ратко Поповић.

Поповић додаје да је и ове године одзив ученика, као и одабир позеије, био веома добар.

„ Имали смо одличне казиваче, који су сe, са својим менторима, заиста потрудили око избора поезије, тако да се надамо да ћемо и ове године показати одличнe резултате и успехе“, верује Поповић.

„Песниче народа мог“, Фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

На окружној смотри рецитатора, која је данас одржана у Дому културе у Грачаници, учествовало је 32. ученика, што је, како организатори истичу,  показатељ да је је интересовање добро, а квалитет, из године у годину, све бољи.

Финална смотра најбољих рецитатора у Ваљеву, биће одржана 17. марта ове године.

Иван Миљковић