Gračanica: Održana Okružna smotra recitatora

Okružna smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ održana je danas u Gračanici, tradicionalno pedeseti put, u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Kosova i Metohije. Troje najboljih putuju na Republičku smotru recitatora u Valjevu.

Neda Milkić, učenica OŠ „Kralj Milutin“ iz Gračanice, u kategoriji mlađih uzrasta, Mila Mihajlović iz OŠ „Braća Aksić“ iz Lipljana, u kategoriji starijih razreda i Nikola Anđelković iz Građevinsko saobraćajne škole, biće prestavnici sa centralnog Kosova koji će se, među takmiračrima koji dolaze iz pedeset okruga Srbije, boriti za najbolji plasman u kazivanju stihova.

„Za nas je uvek novi podsticaj i izazov za nova pregnuća, u masovnoj kulturi, da stvaralaštvo lepog kazivanja stihova dece i omladine predstavljimo u Valjevu“, kaže je organizator tamičenja, predsednik KPZ Kosova i Metohije Ratko Popović.

Popović dodaje da je i ove godine odziv učenika, kao i odabir pozeije, bio veoma dobar.

„ Imali smo odlične kazivače, koji su se, sa svojim mentorima, zaista potrudili oko izbora poezije, tako da se nadamo da ćemo i ove godine pokazati odlične rezultate i uspehe“, veruje Popović.

„Pesniče naroda mog“, Foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Na okružnoj smotri recitatora, koja je danas održana u Domu kulture u Gračanici, učestvovalo je 32. učenika, što je, kako organizatori ističu,  pokazatelj da je je interesovanje dobro, a kvalitet, iz godine u godinu, sve bolji.

Finalna smotra najboljih recitatora u Valjevu, biće održana 17. marta ove godine.

Ivan Miljković