Pomoć Trentina za bolnicu u Gračanici

Predstavnici romske italijanske humanitarne organizacije „Udruženje Trentina za pomoć Balkanu“, uručili su Kliničko bolničkom centru u Gračanici vrednu pošiljku: 20 računara, osam printera, 10 klima uređaje, 50 stolica za lekarske preglede, kao i 50 stolica i klupe za čekaonice.

„Ono što je najvažnije, mi sprovodimo multietničke projekte. Nije važno kome pomažemo,  Romima, Albancima ili Srbima, važno je da pomoć bude korisna svim građanima“, rekao je  direktor NVO „Udruženje Trentina za pomoć Balkanu“, Beriša Nazimi, uručujući opremu Kliničko bolničkom centru u Gračanici, naglasivši da će se iz regiona Trentino nastaviti slanje humanitarne pomoći zdravstvenim ustanovama u opštini Gračanica.

Beriša Nazimi, predsednik Humanitarne Oraganizcaije Trentino za pomoć Balkanu

„Bolnice i domovi zdravlja u opštini Gračanica rade u veoma teškim uslovima i zato im je pomoć i dalje neophodna. Takođe, Romi su ovde veoma poštovani, imaju dobre lidere i ja se ovom prilikom zahvaljujem i romskim i ostalim liderima u opštini. Donacije su jedan od načina, na koji ćemo nastaviti da se zahvaljujemo“, dodao je Beriša.

Bratilsav Lazić, direktor Bolnice u Gračanici

Trenutno su zdravstvene ustanove u opštini Gračanica bolje snabdevene opremom i potrošnim materijalom nego ranije, ali je svaka pomoć dobrodošla, rekao je direktor Kliničko bolničkog centra u Gračanici, Bratislav Lazić, zahvalivši se humanitarcima iz italijanskog regiona Trentino.

„Povremeno dobijamo pomoć od različitih humanitarnih organizacija, ali ovo je jedna od najznačajnijih donacija koje smo dobili u opremi koja nam je neophodna za normalno funkcionisanje“, istakao je Lazić.

Podsećamo da su u martu 2016. godine, predstavnici humanitarne organizacije „Udruženje Trentina za pomoć Balkanu“, donirali Osnovnoj školi „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela, opremu vrednu 40. 000 evra.

A.Ć. – I.M.