Арно Гујон разговарао са градоначелником Грачанице

Фото: Општина Грачаница

Oснивач хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, Арно Гујон  посетио је данас Општину Грачаница, први пут од њеног оснивања, и са председником Срђаном Поповићем разговарао о могућностима помоћи социјално угрожеим случајевима.

Поповић је Гујона упознао са тренутном ситуацијом на територији ове локалне самоуправе  и указао на осетљиве категорије становништва којима је помоћ преко потребна.

Фрацуском хуманитарцу, који већ седму годину помаже угроженом становништву на Косову  Метохији, Поповић је нагласио да се и поред сталних улагања и појединачне помоћи породицама општина и даље сусреће са социјално угроженим категоријама становништва којима би свака помоћ значила.

Градоначелник Грачанице је нагласио да је у наошој општини много домаћинстава који би желели да развију или прошире пољопривредну, чак и сточарску производњу, у чему би им сарадња са донаторима и хуманитарним организацијама била од великог значаја.

Иако помоћ организације „Солидарност за Косово“ није током претходних година мимоишла ни општину Грачаница Гујон је нагласио да ће наставити да оправдава мисију своје организације и убудуће те да је у том правцу сарадња са општином од велике важности.