Srđan Popović: Uskoro obnova putne infrastrukture u Čaglavici

Srđan Popović sa meštanima Čaglavice

U razgovoru sa meštanima Čaglavice, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović obećao je rekonstrukciju ulične rasvete, kao i asfltiranje puta od pravca Doma kulture prema izlazu iz Čaglavice.

Popović je pred više desetina meštana Čaglavice izjavio da je opština Gračanica servis svih građana i da će se ulaganja nastaviti u svim mestima podjednako, uključujući i Čaglavicu.

Na zahtev meštana, uskoro će biti popravljena ulična rasveta koja godinama ne radi, a u planu je i asfaltriranje alternativnog puta koji je otvoren nakon zabrane Ministarstva za saobraćaj kojim se vozačima koji izlaze iz Čaglavice zabranjuje uključenje u kružni tok ili skretanje za Laplje Selo.

Takođe, na sastanku sa meštanima, kojem je prisustvovao i prištinski paroh, jerej Saša Mitrović, dogovoreno je projektovanje puta do crkve Svetog Despota Stefana Lazarevića u Čaglavici.

Štose tiče završetka započete crkve u selu, Srđan Popović je rekao da se završetkom gradnje stalo zbog administtrativnih problema koje su van delogruga opštine, obećavši da će uložiti napore da se u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom pronađu donatori koji će izgradnju privesti kraju.

Na satanku je obećan nastavak rekonstrukcije kanalizacione mreže, dok će se u saradnji sa opštinom Priština nastaviti razgovori o zajedničkom ulaganju u putnu infrastukturu na deonicama koje su od zajedničkog značaja.

Sa građanima su, osim gradonačelnika, razgovarali i direktor opštinskog odeljenja javnih službi Vladica Trajković, direktor odeljenja za urbanizam Dejan Jovanović i i šef nabavke Dejan Todorović.

A.Ć.