Срђан Поповић: Ускоро обнова путне инфраструктуре у Чаглавици

Срђан Поповић са мештанима Чаглавице

У разговору са мештанима Чаглавице, градоначелник Грачанице Срђан Поповић обећао је реконструкцију уличне расвете, као и асфлтирање пута од правца Дома културе према излазу из Чаглавице.

Поповић је пред више десетина мештана Чаглавице изјавио да је општина Грачаница сервис свих грађана и да ће се улагања наставити у свим местима подједнако, укључујући и Чаглавицу.

На захтев мештана, ускоро ће бити поправљена улична расвета која годинама не ради, а у плану је и асфалтрирање алтернативног пута који је отворен након забране Министарства за саобраћај којим се возачима који излазе из Чаглавице забрањује укључење у кружни ток или скретање за Лапље Село.

Такође, на састанку са мештанима, којем је присуствовао и приштински парох, јереј Саша Митровић, договорено је пројектовање пута до цркве Светог Деспота Стефана Лазаревића у Чаглавици.

Штосе тиче завршетка започете цркве у селу, Срђан Поповић је рекао да се завршетком градње стало због администтративних проблема које су ван делогруга општине, обећавши да ће уложити напоре да се у сарадњи са Епархијом рашко-призренском пронађу донатори који ће изградњу привести крају.

На сатанку је обећан наставак реконструкције канализационе мреже, док ће се у сарадњи са општином Приштина наставити разговори о заједничком улагању у путну инфрастуктуру на деоницама које су од заједничког значаја.

Са грађанима су, осим градоначелника, разговарали и директор општинског одељења јавних служби Владица Трајковић, директор одељења за урбанизам Дејан Јовановић и и шеф набавке Дејан Тодоровић.

А.Ћ.