Златни пехар у футсалу за мушки тим Економско – троговинске школе Лапље Село – Приштина

Финале међуокружног такмичења у футсалу, у организацији Савеза за школски спорт Косова и Метохије, одржано је данас на спортском комплексу у Грачаници, први пут послe 1999. године.

Учешће су узеле екипе свих српских средњих школа са територије читавог Косова и Метохије, што је изузетно важно да се напомене, кажу организиатори, који наглашавају да је такмичење протекло у фер и спротској атмосфери.

Мирослав Петковић и Небојша Лазић

Мушка екипа Економско – трговинске школе Лапље Село – Приштина показала је најбољу игру и у финалу савладавши тим Средње медицинске школе из Косовске Митровице.

Генерални секретар Савеза за школски спорт Приштина – Грачаница,  Мирко Петковић честитао је тиму Економско – трговинске школе одличан резултат и уручио пехар професору Небојши Лазићу.

„Поносно вам предајем пехар, јер сте од ових момака направили одличан тим и надам се да ћете нас и на републичкм такмичењу обрадовати одличним пласманом“, рекао је Петковић

У женској конкуренцији прво место је освојила Медицинска школа из Косовске Митровице која је савладала екипу приштинске Гимназије.

Републичка финална смотра осам најбољих школа Србије у футсалу одржаће се следећег месеца у Пироту.

Пехар за најбољу екипу у малом футбалу

„С пуним правом могу да кажем да на Републичко такмичење шаљемо добру и јаку спротску екипу која ће нас достојно представљати међу најбољим школама у Србији“, каже за наш портал председнк Савеза за школски спрот, Милко Чукарић.

Међуокружно такмичење је помогла Општина Грчаница.

И. Миљковић