Наставља се програм стажирања за невећинске заједнице на Косову

Заједнички пројекат стажирања, кога су подржале Канцеларије за питања заједница и Норвешка амбасада још 2014. године, када је садашњи градоначелник Грачанице Срђан Поповић руководио овом канцеларијом Владе Косова, биће настављен.  Стотину студената из невећинских заједница, као и претходних година, стажираће у јавним институцијама на централном и локалном нивоу.

Поводом наставка „Програма стажирања у јавним институијама на централним и локлном нивоу“, данас је у  резиденији Норвешког амбасадора у Приштини организован пријем којем је присуствовао и председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„ Веома је битно да се коначно да проценат који је намењен невећинским заједницама у институцијама, како би се борили за наша права“, рекао је Поповић и поручио стажистима да стекну неопходно искуство како би лакше дошли до посла.

Пријем у норвешкој амбасади у Приштини

Норвешки амбасадор на Косову Пер Странд Сјастад изјавио је да језа његову земљу ово веома битан пројекат и да ће наставити да помаже и у наредним годинама.

Будућим стажистима и гостима на пријему поводом наставка пројекта стажирања обратили су се и Далибор Јевтић заменик премијера Косова и министар за заједнице и повратак у техничком мандату, Махир Јегилар министар јавне управе, Иван Милојевић директор Канцеларије за  питања заједница и Дуда Баље посланица у Скупштини Косова.