Nastavlja se program stažiranja za nevećinske zajednice na Kosovu

Zajednički projekat stažiranja, koga su podržale Kancelarije za pitanja zajednica i Norveška ambasada još 2014. godine, kada je sadašnji gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rukovodio ovom kancelarijom Vlade Kosova, biće nastavljen.  Stotinu studenata iz nevećinskih zajednica, kao i prethodnih godina, stažiraće u javnim institucijama na centralnom i lokalnom nivou.

Povodom nastavka „Programa stažiranja u javnim instituijama na centralnim i loklnom nivou“, danas je u  rezideniji Norveškog ambasadora u Prištini organizovan prijem kojem je prisustvovao i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

„ Veoma je bitno da se konačno da procenat koji je namenjen nevećinskim zajednicama u institucijama, kako bi se borili za naša prava“, rekao je Popović i poručio stažistima da steknu neophodno iskustvo kako bi lakše došli do posla.

Prijem u norveškoj ambasadi u Prištini

Norveški ambasador na Kosovu Per Strand Sjastad izjavio je da jeza njegovu zemlju ovo veoma bitan projekat i da će nastaviti da pomaže i u narednim godinama.

Budućim stažistima i gostima na prijemu povodom nastavka projekta stažiranja obratili su se i Dalibor Jevtić zamenik premijera Kosova i ministar za zajednice i povratak u tehničkom mandatu, Mahir Jegilar ministar javne uprave, Ivan Milojević direktor Kancelarije za  pitanja zajednica i Duda Balje poslanica u Skupštini Kosova.