„Слатко срце“ мери шећер у крви и крвни притисак мештанима Грачанице

Волонтери Урдужења за борбу против шећерне болести „Слатко срце“, данас су у Грачаници организовали добротворну акцију мерења присуства шећера у крви и висине крвног притиска.

Волонтер Милан Живић, фото: ГрачаницаОнлајн

„Удружење „Слатко срце“ из Грачанице се бави борбом против дијабетеса, почели смо да радимо од скоро и наш циљ је да упознајемо људе са карактеристикама и опасностима ове болести, као и да их бесплатно саветујем или едукујемо у борби против дијабетеса“, рекао је ГрачанициОнлајн један од волонтера данашње акције Милан Живић.

Мерење шећера у крви, Фото: В.Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Живић каже да је одзив грађана одличан.

„Долазе, информишу се и углавном желе да провере и крвни притисак и вредности шећера у крви“.

Данашња акција је и бесплатна и корисна, кажу нам волонтери „Слатког срца“.

„Ово је превентивна акција коју смо одлучили да органиизујемо, овде у центру Грачанице, јер људи, уколико не оду у неку од здравствених установа, немају навику, а ни прилику, да измере тензију или присуство шећера у крви“, рекао нам је Милан Живић.

Волонтери „Слатког срца“ мерили су и крввни притисак у центру Грачанице, Фото: В.Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Удружење дијебетичара „Слатко срце“ из Грачананице је почело са радом пре пар месеци, у циљу помоћи и едукације становништва у борби против дијабетеса. Од недавно су смештени у контејнеру, код Дома културе, који име је уступила директорка „Венца“ Снежана Јовановић.

Иван Миљковић