Нижу се успеси ученика Грађевинско – саобраћајне школе из Грачанице

Ученици Грађевинско саобраћајне школе у Грачаници у последње време постижу  запажене резултате и нижу успехе на такмичњенима која се организују према календару Министарства просвета Републике Србије, потврђено је за портал ГрачаницОнлајн из ове средње струковне школе.  

Никола Анђелковић, ученик трећег разреда, освојио је прво место у категорији старијих ученика на Окружној смотри рецитатора „Песниче народа мог“, која је недавно одржана у Грачаници. Никола је тиме, заједно са ученицима нижих разреда ОШ „Краљ Милутин“ из Грачанице и ОШ „Браћа Аксић“ из Липљана освојио учешће на Републичком такмичењу рецитатора, које ће се 17. маја одржати у Ваљеву.

Директор Грађевинско-собраћајне школе Дејан Петковић

„Ученици Грађевинско – саобраћајне школе, из године у годину, доказују се као одлични резицатори, захваљујући одлучности професора Српског језика за ту врсту рада са децом“, с поносом истиче директор школе, Дејан Петковић.

Пектовић додаје да у оквиру ове школе постоји рецитаторска секција са традицијом,  у оквиру које се сваке године припрема један или двоје ученика, који, како се касније показало, постужу одличне резултате на сваком такмичењу у казивању стихова.

Нимало заменемарљиви резултати постижу се и у оквиру стручних такмичњена.

На Републичком такмичењу Грађевниско – саобраћајних школа, које је од 13. до 15. априла ове године одржано у Пожаревцу, у конкуренцији од 28 средње стручних школа, школа из Грачанице је освојила 14. место, наглашава Петковић.

Ученик трећег разреда Грађевниско – саобраћајне школе из Грачанице, смер техичар друмског саобраћаја, Петар Симоновић,  у категорији такмичења у познавању безбедности саобраћаја,  био је у врху, међу првих десет, са максималним бројем пеоена.

Грађенвинско саобраћајна школа у Грачаници броји 112 ученика и из године у годину влада све веће интересовање деце за упис у неки од смерова које ова школа нуди.

Иван Миљковић