Српски покрет Двери: Како је дошло до тога да Косово у Србији наступа као посебна репрезентација

Није питање какву ће одлуку донети Карате савез Србије, по питању учешћа тзв. Косова на ЕП у Новом Саду, већ ко је довео Србију и њене спортске савезе у овакву понижавајућу ситуацију, саопштавају из Покрета Двери.

У Новом Саду се од 9. маја одржава Европско првенство у каратеу на којем је најављено и учешће спортиста који ће представљати лажну државу Косово, а из Карате савеза Србије истичу да „се интензивно ради на томе да се испоштују препоруке Владе Србије које се односе на наступање Приштине“, наводе Двери.

„И док сви постављају питање да ли ћемо опет доћи у ситуацију као са рукометном утакмицом у Крагујевцу, када је и Србија требало да игра без националних симбола, ми постављамо питање како је до свега овога уопште дошло? А одговор је одлукама наше власти и потписима стављеним у току преговора у Бриселу.

Силне „победе“ које смо у тим преговорима остварили довеле су нас у ситуацију да на међународним спортским манифестацијама у нашој држави, наша јужна покрајина наступа са посебном репрезентацијом. У исто време наши спортски савези су стављени пред свршен чин – ако одбију учешће лажне државе Косово, биће кажњени од међународних спортских савеза, а ако прихвате доводе све нас у понижавајућу ситуацију“, закључује се на крају саопшења које је нашој редакцији проследила Информативна служба Двери.