Фудбалски савез Косова забранио гостовање Црвене Звезде у Грачаници

Фудбалски савез Косова забранио је  гостовање Црвене Звезде у Грачаници, најављено за 9. мај, када је требало да се одигра пријатељска утакмица између Фудбалског клуба Грачаница и реномираног госта из Београда. Новац од продатих карата од планиране утакмице, требало је да буде дониран Гинеколошкој клиници у Грачаници за потребе одељења педијатрије.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је за РТС и РТВ „Грачаница“ да не разуме овакав потез председника ФСК, с обзиром да је и сам спортиста.

“Нико није очекивао овакав одговор од Фудбалског савеза Косова и самог Фадиља Вокрија, с обзиром да је и сам спортиста, односно фудбалер. Једна хуманитарна, ревијална утакмица која би помогла нашем породилишту у Грачаници је одбијена, наш захтев је одбијен, а разлог одбијања није оправдан и нису нам доставили никакве доказе који би потврдили да су разлози одбијања оправдани. Наведено је да су разлози расистички и политички повици који нису у складу са спортским догађајем. Ми смо инсистирали на томе да нам се макар један такав доказ достави због којег би разлог одбијања био оправдан али га ми нисмо добили”, истакао је Поповић.

Подсећамо да је Црвена Звезда прошле и претпрошле године гостовала у Грачаници и да су утакмице биле хуманитарног типа.

А.Ћ.