Поповић тражи од западних амбасада да интервенишу код УЕФЕ

Председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је отворено писмо амбасадама у Приштини, ОЕБС-у као и УЕФА савезу поводом одлуке Фудбалског савеза Косова да фудбалерима Црвене звезде забрани посету Грачаници и одржавање ревијалне-хуманитарне утакмице са ФК Грачаница. Протестно писмо председник општине упутио је и Фудбалском савезу Косова.

У писму упућеном Амбасадама у Приштити,ОЕБС-у  као и УЕФИ градоначелник Срђан Поповић изразио је свој протест и дубоко незадовољство у вези са дискриминацијом и јасно политички мотивисаном одлуком Фудбалског савеза Косова.

Поповић је такоше упутио и отворено писмо Фудбалском савезу Косова и његовом председнику Фадиљу Вокрију који је остао при ставу о забрани посете ФК Црвена звезда и након разговора са Поповићем.

Оваква реакција председника општине Грачаница уследила је након што је на званично упућен захтев општине Грачаница Фудбалски савез Косова одговорио негативно и забранио гостовање фудбалерима Црбене звезде као и одржавање хуманитарне утакмице са ФК Грачаница.