Поповић у Љубљани: Присуство УН-а важно за одржавање трајног мира

Председник општине Грачаница Срђан Поповић учествује на дводневном форуму Уједињених нација „Косово, изградња поверења“, који се од одржава у Љубљани.

Поповић је у обраћању рекао да је изградња поверења међу заједницама од приоритетног значаја и да је битан предуслов за иградњу трајног мира на Косовоу.

„Присуство Мисије Уједињених нација веoмa је важно за одржавање стабилности, нормализацију односа и безбедност“, оценио је Поповић.

Поповић је уједно позвао специјалног представника генералног секретара УН-а и шефа Мисије за Косово Захира Танина да посети општину Грачаница на чијем је он челу.

У гланвом граду Словеније се од 6. до 9 маја одржава Форум за изградњу поверења на Косову. На скупу учествује више од 150 учесника. Уз особље УНМИК-а, ту су – градоначелници, општинска руководства и администрација, представници цивилног друштва, медија и верских заједница.

Разговара се о правосуђу, образовању, економском развоју, заштити животне средине, медијима, међуверском дијалогу и локалној самоуправи.