Popović u Ljubljani: Prisustvo UN-a važno za održavanje trajnog mira

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović učestvuje na dvodnevnom forumu Ujedinjenih nacija „Kosovo, izgradnja poverenja“, koji se od održava u Ljubljani.

Popović je u obraćanju rekao da je izgradnja poverenja među zajednicama od prioritetnog značaja i da je bitan preduslov za igradnju trajnog mira na Kosovou.

„Prisustvo Misije Ujedinjenih nacija veoma je važno za održavanje stabilnosti, normalizaciju odnosa i bezbednost“, ocenio je Popović.

Popović je ujedno pozvao specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a i šefa Misije za Kosovo Zahira Tanina da poseti opštinu Gračanica na čijem je on čelu.

U glanvom gradu Slovenije se od 6. do 9 maja održava Forum za izgradnju poverenja na Kosovu. Na skupu učestvuje više od 150 učesnika. Uz osoblje UNMIK-a, tu su – gradonačelnici, opštinska rukovodstva i administracija, predstavnici civilnog društva, medija i verskih zajednica.

Razgovara se o pravosuđu, obrazovanju, ekonomskom razvoju, zaštiti životne sredine, medijima, međuverskom dijalogu i lokalnoj samoupravi.