Једна величина загрљаја за све ђурђевкове малишане

Предшколска установа „Ђурђевак“ из Грачанице је маскенбалом, а потом и богатим Ђурђевданским културно уметничком програмом у Дому културе, обележила свој дан.

Традиционалним Ђурђевданским маскенбалом и окупљањем у центру Грачанице, ПУ „Ђурђевак“ је са припадајућим васпитно-образовним установама из Лапљег Села, Преоца, Сушице, Чаглавице и Доње Брњице, обележила свој дан. Овогодишњи мото манифестације био је „Загрљај је најлепши поклон, једна величина одговара свима“.

Сви у строју строј пред наступ, Фото: приватна архива

„ Драги гости и родитељи, деке и баке, уважени пријатељи, ви којима у срцу заигра младост, када гледате лепоту младости. Ви који сте нам подарили младост да с њоме радимо и заједно стварамо. Добро дошли на наш дан, празник Предшколске установе „Ђурђевак“,  овим речима добродшлице отворен је програм који су ђурђевкови малишани извели у Дому културе у Грачаници.

Песма, игра, рецитал, поздрави пролећу, шарени костими, све се то могло видети на позорорници, а велика сала је, као и свих претходних година, била испуњена до последњег места родитељима, бакама, декама, васпитачима и пријатељима „Ђурђевка“.  Сви су дошли да уживају у игри и песми, али и да бодре своје враголане и мезимце.

У програму су учествовале све васпитне групе, од најмлађих, старији до најстаријих претшколаца. Сваком малишану је пружена прилика да покаже шта је научио, увежбао и шта зна.

И тако су се, готово читава два сата, на сцени смењивала сва деца  редом.

„Будите поносни на наше и ваше малишане, јер они су најлепше што сте моги да подарите овом свету“, речено је на крају програма, уз позив да једни другима похитамо у загрљај. Нови сусрет је заказан већ следећег Ђурђевдана на истом месту.

И. М.