Jedna veličina zagrljaja za sve đurđevkove mališane

Predškolska ustanova „Đurđevak“ iz Gračanice je maskenbalom, a potom i bogatim Đurđevdanskim kulturno umetničkom programom u Domu kulture, obeležila svoj dan.

Tradicionalnim Đurđevdanskim maskenbalom i okupljanjem u centru Gračanice, PU „Đurđevak“ je sa pripadajućim vaspitno-obrazovnim ustanovama iz Lapljeg Sela, Preoca, Sušice, Čaglavice i Donje Brnjice, obeležila svoj dan. Ovogodišnji moto manifestacije bio je „Zagrljaj je najlepši poklon, jedna veličina odgovara svima“.

Svi u stroju stroj pred nastup, Foto: privatna arhiva

„ Dragi gosti i roditelji, deke i bake, uvaženi prijatelji, vi kojima u srcu zaigra mladost, kada gledate lepotu mladosti. Vi koji ste nam podarili mladost da s njome radimo i zajedno stvaramo. Dobro došli na naš dan, praznik Predškolske ustanove „Đurđevak“,  ovim rečima dobrodšlice otvoren je program koji su đurđevkovi mališani izveli u Domu kulture u Gračanici.

Pesma, igra, recital, pozdravi proleću, šareni kostimi, sve se to moglo videti na pozorornici, a velika sala je, kao i svih prethodnih godina, bila ispunjena do poslednjeg mesta roditeljima, bakama, dekama, vaspitačima i prijateljima „Đurđevka“.  Svi su došli da uživaju u igri i pesmi, ali i da bodre svoje vragolane i mezimce.

U programu su učestvovale sve vaspitne grupe, od najmlađih, stariji do najstarijih pretškolaca. Svakom mališanu je pružena prilika da pokaže šta je naučio, uvežbao i šta zna.

I tako su se, gotovo čitava dva sata, na sceni smenjivala sva deca  redom.

„Budite ponosni na naše i vaše mališane, jer oni su najlepše što ste mogi da podarite ovom svetu“, rečeno je na kraju programa, uz poziv da jedni drugima pohitamo u zagrljaj. Novi susret je zakazan već sledećeg Đurđevdana na istom mestu.

I. M.